Patara kent merkezinin kuzeyinde ve antik limanın doğusunda bulunan Tepecik Akropolisi'nin üstünde konumlanır. Akropolis'in gerek iç limana, gerekse kentin kuzey gİrişine hâkimiyeti ve korunmaya yönelik kaygılar nedeniyle bu yer özel olarak seçilmiştir. Kuru moloz tekniğinde örülmüş duvarlara sahip üç farklı mekândan oluşan Bey Konağı, 20.70 x 8.75 m ölçülerinde dikdörtgen planlıdır. Güneyinde bulunan 5.25 x 3.00 m boyutunda ve 3.00 m derinliğinde içi siyah mekân, depo amaçlı kullanılan bir kiler odasıdır. Depo/kiler odasının kuzeyinde bulunan 5.15 x 4.47 m ve 6.90 x 4.40 m boyutlarındaki iki mekân ise oda işlevinde kullanılmıştır (A ve B odaları). Bey Konağı'nın doğusunda, 19.40 x 7,40 m ölçülerinde, çok kenar(' (polygonal) ve bosajlı duvar işciliği bulunan yapı, sonradan eklenmiş bir teras duvarıdır.
Bey Konağı birden fazla evreye sahiptir. Geç Geometrik ve Arkaik Dönem'e tarihlenen (MÖ 725-490) ilk evresi, depo/kiler ile A ve B odalarını içeren ana dikdörtgen plandır. Depo/kiler odasının güneyinde bulunan ek yapı ise MÖ 6. yüzyıl sonlarında yapıya eklenmiş olmalıdır. MÖ 480-400 yıllarına tarihlenen ikinci evrede, bu plana doğusundaki teras duvarı eklenmiş ve Bey Konağında bazı onarımlar yapılmıştır. MÖ 400-350 arasındaki üçüncü evrede, bu komplekse güneydeki teras duvarı eklenmiş ve ana yapıdaki onarımlar da devam etmiştir. MÖ 3. yüzyılın ilk yarısında, kuzeydeki sur duvarı yapının A odasını tahrip etmiştir. Bey Konağı ve oluşturduğu kompleks alan en geç MÖ 3. yüzyıl içerisinde işlevini yitirerek terk edilmiştir. Oldukça geniş temel duvarlarına sahip yapının kuru moloz tekniğinde örülmüş duvarları Konak'ın en az iki ya da üç katlı olduğunu düşündürmektedir.
Türkiye'nin tartışmasız en güzel plajı olarak bilinen Kaputaş Plajı Kalkana 7 km, Kaş’a ise 19km uzaklıktadır. Avrupada bir çok ünlü turizm firması tarafından Türkiye’nin tanıtımlarına en fazla konu olan yerdir.