Lykia'ya özgü sıra dizili yalın hamam planından farklı bir tasarım gösteren hamam, kuzey-güney doğrultuludur. Yapıya giriş, frigidarium'un (soğukluk) doğu duvarındaki kapıdan sağlanmıştır.
Frigidarium'un batısında, 0.60 m kalınlıkta karşılıklı iki plasterle bölümlenen 1.70 m genişliğindeki alanda bir havuz (piscina) olmalıdır. Güneyindeki pencerelerden aydınlanan bu mekanın kuzey duvarı ortasından, 1.00 m genişlikte bir kapıyla tepidarium'a (ılıklık) geçilir. Kareye yakın ölçülere sahip tepidarium'un oldukça sağlam kalmış tonoz örtüsünde 1.30 m genişlikte bir pencere açıklığı tespit edilmiştir. Hamamın kuzeybatısında yer alan caldarium'a (sıcaklık) ise, tepidarium'un batı duvarındaki 1.05 m genişliğinde bir kapıyla girilir. Hamamın en büyük mekanı olan caldarium, kuzeyde 2.75 m derinliğinde bir apsisle sonlanır. Batı duvarında da 2.35 m kenar ölçüsüne sahip kare planlı, dışa taşkın bir bölüm yer alır.
Hamamın genelinde birbirine sıkı bağlanmış poligonal taş örgü dikkati çeker. Tonoz örtü başlangıcındaki korniş düzgün dikdörtgen bloklardan yapılmış; kuzey dış cephede ise bosajlı taş işçiliği kullanılmıştır. İçleri harçlı molozla doldurulmuş olan duvarlar, kısmen beşik tonoz örtü başlangıcına dek sağlamdır. Hamam duvarlarının iç yüzlerinde ısıtma sistemine ait terrakotta (pişmiş toprak) çivi ve mermer levhaların dübel yuvaları yer alır. Tepidarium'un köşelerinde ve doğu ile batı duvarlarının ortasında 6 adet, caldarium köşelerinde ve apsis ortasında 5 adet olmak üzere,
ısıtma sistemine ait toplam 11 adet baca çıkışı bulunmaktadır. Hamamın inşa tarihi, kazısı yapılmadığı için, bilinmemektedir. Ancak karşılaştırma örneklerinden hareketle (Oinoanda Hamamı gibi), yapının Erken Roma imparatorluk sürecinde yapılmış olabileceği düşünülmektedir.
Türkiye'nin tartışmasız en güzel plajı olarak bilinen Kaputaş Plajı Kalkana 7 km, Kaş’a ise 19km uzaklıktadır. Avrupada bir çok ünlü turizm firması tarafından Türkiye’nin tanıtımlarına en fazla konu olan yerdir.